Definitief energielabel

Vanaf 1 januari 2015 is het voor alle woningeigenaren verplicht een definitief energielabel te hebben bij overdracht, verkoop of verhuur. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is. Begin januari 2015 krijgt iedereen een brief met het voorlopig energielabel. Ratering Gebouwenbeheer kan als erkend deskundige het voorlopige energielabel voor u definitief maken. Betrouwbaar, deskundig, eerlijk en snel. Aanvullend kan ik ondersteuning bieden bij het energiezuiniger maken van uw woning.

Via de website energielabelvoorwoningen kunt u (vanaf 1 januari 2015) inloggen met uw digiD. Volg de instructies en kies: Ratering Gebouwenbeheer als uw erkend deskundige.

Mijn diensten bied ik aan tegen een zo laag mogelijk tarief regelmatig krijg ik het verzoek om het label aan te leveren, u ontvangt alleen een mail waarin staat dat het label afgemeld is. U kunt na het afmelden op EP-online kijken met us Digi D of kijk anders op http://www.zoekuwenergielabel.nl dan weet u altijd of de woning al een energielabel heeft.

Vanaf 2015 ervaring met energielabels ik  sta garant voor een professionele ondersteuning bij uw aanvraag. Gaat u voor kwaliteit en zorgvuldigheid tegen een eerlijke prijs, dan bent u hier aan het juiste adres voor € 3,00 (per iDeal) (per factuur) achteraf betalen.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van het definitieve energielabel dan komen wij bij u langs om de kenmerken vast te leggen en het definitieve energielabel aan te vragen via Digi-D.Heeft u geen Digi-D dan vullen wij voor u het formulier van de RvO in en mailen deze naar de RvO. Zij voeren dan uw aanvraag in welke wij dan voor u registreren. Dus met en zonder Digi-D zijn wij u van dienst en dat voor maar € 49,-.

Ratering Gebouwenbeheer ondersteunt u bij het verzamelen van gegevens zodat u de juiste gegevens heeft om het energielabel aan te vragen. Het is belangrijk te weten dat alleen een  verkoopbrochure aanleveren niet genoeg is. De brochure moet altijd aangevuld worden door het   Format overzichtspagina met de woningkenmerken of u levert per onderdeel een foto of factuur aan. Maar het moet altijd onomstotelijk bewezen worden, voor achtergronden verwijs ik u door naar een uitgebreide toelichting op de bewijsstukken of kijk in de kennisbank wat er precies nodig is.

Als u aangeschreven bent en u heeft bij de verkoop destijds geen energielabel aangevraagd en ook geen onomstotelijk bewijs, dan is mijn advies meld uw woning dan af met de oorspronkelijke waardes.

Achtergronden over het energielabel treft u aan in de Kennisbank daarnaast beantwoord ik ook de meest gestelde vragen heeft u vragen over wat het energielabel inhoudt kijk dan bij de definities.