Energielabel

Begin 2015 zijn de energielabels naar alle woningbezitters verstuurd. Het is naast al de zaken die een huiseigenaar of aspirant koper al moet regelen een klein detail. Maar als het niet in een keer geregeld is dan is het wel gedoe,  de boetes van het RVO “Rijksdienst voor Onderneming” liegen er niet om.

Informatie voor verkopers kopers en makelaars

Alle verkopers van woningen zijn verplicht om aan de koper een geldig energielabel te geven. Doen zij dit niet dan riskeren ze een boete.

Ik verzorg het definitief energielabel woningen.

Als makelaar bent u verplicht voor uw klanten om het energielabel te vermelden in advertenties. Bijvoorbeeld op woningaanbodwebsites, in etalages en gedrukte media.

Registratie energielabel en boete

Woningeigenaren zijn verplicht om bij de overdracht van een woning een definitief energielabel te registreren. Dit kan op www.energielabelvoorwoningen.nl. Een koper of huurder kan op ep-online zien of voor het betreffende adres een definitief energielabel geregistreerd is. Gebeurt dit niet? Dan riskeren woningverkopers een boete die kan oplopen tot € 405.

Bij het niet goed afmelden riskeert de deskundig een boete van € 810.

Energielabel verplicht bij Nieuwbouw

Energielabel verplicht bij NieuwbouwEnergielabel verplicht bij NieuwbouwHet energielabel is ook verplicht bij de oplevering van een nieuwbouwwoning. De makelaar, verkoper of verhuurder mag het afschrift van het energielabel uitprinten en overhandigen aan de nieuwe koper of huurder. Het pdf-document kan nooit als officiële documentatie gebruikt worden bij verkoop. Het heeft geen juridische waarde. Het officiële en definitieve label is enkel online te vinden op www.ep-online.nl. Dit gaat op dezelfde manier als bij verkoop van een woning, door in te loggen op energielabelvoorwoningen. In veel gevallen is de verkoper geen natuurlijk persoon. In die gevallen kan de verkoper inloggen met het zakelijk account.

Verkoopbrochure als bewijslast

Woningeigenaren die een energielabel aanvragen, moeten de energiemaatregelen in hun huis kunnen bewijzen. De verkoopbrochure geldt als onderdeel van de bewijslast bij de aanvraag van een energielabel. Met de verkoopbrochure kunnen ze alle maatregelen tegelijk bewijzen. Daarom verzoekt RVO.nl makelaars dringend om de verkoopbrochure volledig aan woningeigenaren te geven.

Lijst energiemaatregelen voor verkoopbrochure

Hier vindt u de overzichtspagina ‘Format overzichtspagina met de woningkenmerken’. Deze lijst kunt u opnemen in uw verkoopbrochure. Zo kan een makelaar alle energiemaatregelen in een huis aanvinken. Daarna ondertekent hij de pagina. De woningeigenaar kan de verkoopbrochure vervolgens uploaden in de webapplicatie voor het energielabel. Uiteraard gelden de afspraken over de verkoopbrochure ook voor makelaars die niet zijn aangesloten bij NVM, VBO Makelaar, Vastgoed Pro of NVR.

De rol van de Ratering Gebouwenbeheer als erkend deskundige

Wat kan ik voor u betekenen ? Kies me aan het eind van

Tarief

Betalen op rekening ook bij afmelden van een nieuwbouw complex alles op een rekening.

Voor het afmelden en controleren van een energielabel reken ik €2,00 per factuur het kan ook via I deal k € 2,00

Heeft u meerdere labels die u op jaarbasis moet afmelden of, informeer dan naar de mogelijkheden.

De prijs is inclusief BTW en is geldig van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017.

Wijzigingen en correcties voorbehouden.