Hoe herken ik een extra warmwatervoorziening ?


Hoe herken ik wat van toepassing is ?

Opzoeken in documenten.
Heeft u geen documenten, dan moet u op ontdekking in uw huis. Hieronder krijgt u hulp.

Herkennen van uw aparte warmwatervoorziening. Mocht u niet weten welk warmwatertoestel u in uw woning heeft en heeft u geen documenten kunnen vinden, ga dan op onderzoek in uw woning uit. Hieronder ziet u hoe u de verschillende soorten toestellen kunt herkennen.

Geiser

Een geiser werkt op gas. Als u de warmwaterkraan open draait, dan begint de geiser te branden. Meestal hangt de geiser in de keuken, maar soms hangt de geiser in de badkamer.

Elektrische boiler

Een boiler verwarmt een vat met water. Het warme water wordt op een constante temperatuur gehouden, zodat u het kunt gebruiken. De meeste boilers zijn elektrisch. Het zijn boilers die niet in de keuken kast zitten maar los aan de wand hangen ze meestal gaat het vanaf 50 liter tot hoger.

Close in Boiler

Deze wordt niet meegenomen in de beoordeling van het energielabel, bevindt zich vaak in een keukenkast.

Quooker

Heeft u een Quooker? De Quooker valt niet onder een elektrische boiler of geiser. Vul in dat u geen aparte warmwatervoorziening heeft.

HR ketel na 1998

Meestal hebben deze ketels zowel een verwarmingsfunctie als een warmtapwater funtie, de hoeveelheid water die het toestel gebruikt en de doorstroom capaciteit blijkt uit de zogenaamde CW klassen (zie Informatieblad NUON).

Vragen?
Neem dan contact op met mij.